Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was wspaniałą propozycję na pyszny, czekoladowy deser, który możecie przygotować na Dzień Ojca. Wypiek jest przepyszny, ale to nie jedyna jego zaleta. Oprócz tego, że rozpływa się w ustach, jest zdrowy. Zamiast cukru znajdziecie tu erytrytol, mąkę pszenną zastąpiliśmy pełnoziarnistą, a tłustą śmietankę, skyrem.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 293
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 107
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 293
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 107
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 108
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Składniki
Jajko wbij do małej miski i rozkłóć za pomocą widelca.
Do jajka przesiej mąkę wraz z kakao, następnie dodaj słodzik i skyr. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, do uzyskania gładkiej masy.
Połowę ciasta przelej do kokilki, na środku umieść kostki czekolady i zalej pozostałą częścią masy.
Ciasto piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15. Źródło: instagram.com/olgalewandowska_dietetyk