Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was wspaniałą propozycję na pyszny, czekoladowy deser, który możecie przygotować na Dzień Ojca. Wypiek jest przepyszny, ale to nie jedyna jego zaleta. Oprócz tego, że rozpływa się w ustach, jest zdrowy. Zamiast cukru znajdziecie tu erytrytol, mąkę pszenną zastąpiliśmy pełnoziarnistą, a tłustą śmietankę, skyrem.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 72
Składniki
Jajko wbij do małej miski i rozkłóć za pomocą widelca.
Do jajka przesiej mąkę wraz z kakao, następnie dodaj słodzik i skyr. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, do uzyskania gładkiej masy.
Połowę ciasta przelej do kokilki, na środku umieść kostki czekolady i zalej pozostałą częścią masy.
Ciasto piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15. Źródło: instagram.com/olgalewandowska_dietetyk