Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, jogurtowy deser w szklanka z mango i syropem z agawy to świetna alternatywa dla tradycyjnego sernika na zimno z jogurtów w formie ciasta. Idealny deser dla dzieci oraz dla tych, którzy lubią proste w przygotowaniu, lekkie, a zarazem słodkie desery.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 39
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20437
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 370
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 39
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20437
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 370
Składniki
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i całkowicie wystudzić. Mango pozbawić skórki i pestki, wrzucić do blendera, dodać jogurt, syrop z agawy i zmiksować. Cienką strużką wlewać żelatynę cały czas miksując. Biszkopty pokruszyć. W szklankach układać warstwami biszkopty i jogurt z mango. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem wierzch posypać gorzkim kakao.