Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i wyjątkowo smaczny deser, który udaje się za każdym razem. Przepis pochodzi z 428. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 378
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 378
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Składniki
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Odstawić.
Orzechy wsypać do garnka. Zalać mlekiem sojowym. Dodać miąższ z laski wanilii. Posłodzić erytrolem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i zagotować.
Wlać żelatynę. Jeszcze raz dobrze wymieszać i przelać do foremek. Wystudzić. Wyjąc z foremek. Podawać z musem z mango, owocami sezonowymi i pokruszonymi ciasteczkami.