Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5338
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 726
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3682
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 398
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1993
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5338
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 726
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3682
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 398
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1993
Składniki
Czereśnie wydrylować i przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać cukier i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu, aż czereśnie puszczą sok, lekko zmiękną i odparuje połowa płynu. Dodać mąkę ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Krótko podgotować i odstawić do przestudzenia.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać posiekaną czekoladę. Ciastka zblendować na piasek. Przesypać na dno szklanek, dodać krem i frużelinę. Udekorować świeżymi czereśniami, czekoladą i miętą. Schłodzić przed podaniem.