Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosty deser straciatella z frużeliną czereśniową i owsianymi ciasteczkami to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1128
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1128
Składniki
Czereśnie wydrylować i przełożyć do rondla, zalać wodą, dodać cukier i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu, aż czereśnie puszczą sok, lekko zmiękną i odparuje połowa płynu. Dodać mąkę ziemniaczaną i energicznie wymieszać. Krótko podgotować i odstawić do przestudzenia.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać posiekaną czekoladę. Ciastka zblendować na piasek. Przesypać na dno szklanek, dodać krem i frużelinę. Udekorować świeżymi czereśniami, czekoladą i miętą. Schłodzić przed podaniem.