Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki powoli się kończą, więc jeszcze korzystamy ile się da z tych pysznych owoców. Był biszkopt z truskawkami, a teraz przyszedł czas na deser w pucharkach. Biszkopty, truskawki, galaretka i mascarpone z bitą śmietaną. Palce lizać! Ja bardzo lubię biszkopty zanurzone w stężałej galaretce. Mniam!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2653
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 501
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 98
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2653
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 501
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 98
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Studzimy i pozostawiamy aż zacznie tężeć
Na dno każdego pucharka wkruszamy po dwa podłużne biszkopty
Ubijamy śmietankę z cukrem i śmietan-fixem ( ok 3 min ), po czym dodajemy stopniowo serek mascarpone nadal ubijając, ale tylko do momentu, aż serek połączy się z bitą śmietaną
Przy pomocy rękawa cukierniczego i tylki do każdego pucharka na biszkopty wyciskamy masę mascarpone. Zostawiamy jej trochę do ozdoby góry deseru
Tężejącą galaretką zalewamy masę. Nie powinna wszędzie szczelnie dochodzić do ścianek pucharka, bo wówczas przeniknie do biszkoptów
Do pucharków wkrawamy do galaretki truskawki i deser odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
Przed podaniem ozdabiamy górę deseru pozostałym kremem, posypujemy tartą czekoladą i dodajemy połówkę biszkopta