Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki powoli się kończą, więc jeszcze korzystamy ile się da z tych pysznych owoców. Był biszkopt z truskawkami, a teraz przyszedł czas na deser w pucharkach. Biszkopty, truskawki, galaretka i mascarpone z bitą śmietaną. Palce lizać! Ja bardzo lubię biszkopty zanurzone w stężałej galaretce. Mniam!
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 67
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 67
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1600
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 100
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 67
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 67
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1600
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 100
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Studzimy i pozostawiamy aż zacznie tężeć
Na dno każdego pucharka wkruszamy po dwa podłużne biszkopty
Ubijamy śmietankę z cukrem i śmietan-fixem ( ok 3 min ), po czym dodajemy stopniowo serek mascarpone nadal ubijając, ale tylko do momentu, aż serek połączy się z bitą śmietaną
Przy pomocy rękawa cukierniczego i tylki do każdego pucharka na biszkopty wyciskamy masę mascarpone. Zostawiamy jej trochę do ozdoby góry deseru
Tężejącą galaretką zalewamy masę. Nie powinna wszędzie szczelnie dochodzić do ścianek pucharka, bo wówczas przeniknie do biszkoptów
Do pucharków wkrawamy do galaretki truskawki i deser odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
Przed podaniem ozdabiamy górę deseru pozostałym kremem, posypujemy tartą czekoladą i dodajemy połówkę biszkopta