Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne wiśniowe tiramisu zachwyci smakiem każde podniebienie, doskonałe na podwieczorek lub deser. Kwaskowate wiśnie idealnie komponują się z serkiem mascarpone i dają niesamowity efekt smakowy. Zapraszam do wypróbowania przepisu naprawdę warto.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 629
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10118
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2902
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 629
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10118
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2902
Składniki
Wiśnie drylujemy i opłukujemy. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, dodajemy wiśnie, mieszamy, odstawiamy do stężenia.
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na kogel mogel, dodajemy serek mascarpone i dalej ucieramy. Białka z dodatkiem szczypty soli ucieramy na sztywno, a następnie delikatnie mieszamy z kremem. Stężoną galaretkę wyjmujemy z lodówki i mieszamy. Na dno pucharków nakładamy galaretkę z wiśniami, przekładamy ją warstwę kremu, a na wierzchu dajemy kolejną warstwę galaretki. Pucharek dekorujemy biszkoptem.