Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser na weekend? Z pewnością każdy ma te składniki w domu, więc nic prostszego jak je zrobić a przyjemność będzie murowana! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16168
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5138
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16168
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5138
Składniki
Biszkopty pokruszyć na małe kawałki. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. W małym rondelku z wodą umieścić puszkę z masą kajmakową (otwartą). Gotować przez chwilę, od czasu do czasu mieszając. Masa po zagrzaniu będzie rzadsza. Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Banany pokroić na cienkie plastry, skropić sokiem z cytryny.
Przełożenie: Na dnie szklanek umieścić po 3 łyżki stołowe pokruszonych biszkoptów. Bitą śmietanę podzielić na trzy równe części i wyłożyć na biszkopty. Kolejno rozłożyć masę kajmakową. Dodać pokrojone banany i wylać tężejącą galaretkę. Deserki udekorować bitą śmietaną (przygotowaną z dodatkowej porcji) Smacznego!