Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser na weekend? Z pewnością każdy ma te składniki w domu, więc nic prostszego jak je zrobić a przyjemność będzie murowana! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Biszkopty pokruszyć na małe kawałki. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem. W małym rondelku z wodą umieścić puszkę z masą kajmakową (otwartą). Gotować przez chwilę, od czasu do czasu mieszając. Masa po zagrzaniu będzie rzadsza. Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Banany pokroić na cienkie plastry, skropić sokiem z cytryny.
Przełożenie: Na dnie szklanek umieścić po 3 łyżki stołowe pokruszonych biszkoptów. Bitą śmietanę podzielić na trzy równe części i wyłożyć na biszkopty. Kolejno rozłożyć masę kajmakową. Dodać pokrojone banany i wylać tężejącą galaretkę. Deserki udekorować bitą śmietaną (przygotowaną z dodatkowej porcji) Smacznego!