Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt tuczący deser, a'la serniczek na zimno. Przepis na 4 salaterki. Czas przygotowania nie obejmuje czasu na stężenie w lodówce.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Mieszamy mikserem jogurt z mascarpone i miodem na gładką masę. Osobno przygotowujemy żelatynę: zalewamy ją pięcioma łyżkami zimnej wody, a po kilku minutach (jak spęcznieje) rozgrzewamy w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund lub w kąpieli wodnej. Żelatynę mieszamy, żeby nie miała grud i dodajemy do masy jogurtowej.
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Na dno każdej salaterki wsypujemy kawałki jabłek i łyżeczkę rodzynek, zalewamy masą jogurtową i ewentualnie posypujemy na wierzchu czekoladą. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Można użyć oczywiście innych ulubionych owoców, które nie uniemożliwią stężenia masy. Przepis zainspirowany przez przepis dodany przez Murena.