Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt tuczący deser, a'la serniczek na zimno. Przepis na 4 salaterki. Czas przygotowania nie obejmuje czasu na stężenie w lodówce.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5312
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 865
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11742
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
Mieszamy mikserem jogurt z mascarpone i miodem na gładką masę. Osobno przygotowujemy żelatynę: zalewamy ją pięcioma łyżkami zimnej wody, a po kilku minutach (jak spęcznieje) rozgrzewamy w kuchence mikrofalowej przez kilka sekund lub w kąpieli wodnej. Żelatynę mieszamy, żeby nie miała grud i dodajemy do masy jogurtowej.
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki. Na dno każdej salaterki wsypujemy kawałki jabłek i łyżeczkę rodzynek, zalewamy masą jogurtową i ewentualnie posypujemy na wierzchu czekoladą. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Można użyć oczywiście innych ulubionych owoców, które nie uniemożliwią stężenia masy. Przepis zainspirowany przez przepis dodany przez Murena.