Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly i szybki deser z morelami pieczonymi w miodzie, kawalkami ciasteczek, kremem pomaranczowo-jogurtowym i pistacjami.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Przekroic morele i usunac pestki, polozyc pojedynczo na blache do pieczenia i posmarowac miodem (lekko rozcienczonym z woda) Piec w temp. 180° c przez 15 - 18 minut do miekkosci, ale uwazac, aby zachowaly swój ksztalt. Wymieszac jogurt, smietane i wyciag z kwiatów pomaranczy i ubijac do uzyskania kremowej konsystencji. Posiekac pistacje i pokruszyc ciastka/herbatniki. Ukladac warstwy zaczynajac od bitej smietany, ciastek, moreli i pistacji i tak do konca az naczynie bedzie pelne. Na wierzch polozyc kleks ze smietany i posypac pistacjami.
Spozywac od razu.