Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonaly i szybki deser z morelami pieczonymi w miodzie, kawalkami ciasteczek, kremem pomaranczowo-jogurtowym i pistacjami.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2979
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1085
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2979
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1085
Składniki
Przekroic morele i usunac pestki, polozyc pojedynczo na blache do pieczenia i posmarowac miodem (lekko rozcienczonym z woda) Piec w temp. 180° c przez 15 - 18 minut do miekkosci, ale uwazac, aby zachowaly swój ksztalt. Wymieszac jogurt, smietane i wyciag z kwiatów pomaranczy i ubijac do uzyskania kremowej konsystencji. Posiekac pistacje i pokruszyc ciastka/herbatniki. Ukladac warstwy zaczynajac od bitej smietany, ciastek, moreli i pistacji i tak do konca az naczynie bedzie pelne. Na wierzch polozyc kleks ze smietany i posypac pistacjami.
Spozywac od razu.