Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny deser z truskawkami w roli głównej :) Prosty i szybki w przygotowaniu. Świetnie smakuje tuż po przyrządzeniu, jak i po wcześniejszym schłodzeniu. Sezon na truskawki w pełni, warto korzystać tym bardziej, że są nie tylko zdrową przekąską, ale i niezastąpionym składnikiem letnich deserów :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 45
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 45
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Biszkopty pokruszyć i umieścić na dnie szklanek. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać ekstrakt, kvarg i krótko zmiksować. Połowę truskawek pokroić w drobną kostkę, drugą połowę rozgnieść widelcem. Na pokruszone biszkopty dodać pokrojone truskawki, warstwę kremu, rozgniecione truskawki oraz pozostałą śmietanę z serkiem. Udekorować truskawkami i startą czekoladę.