Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny deser z truskawkami w roli głównej :) Prosty i szybki w przygotowaniu. Świetnie smakuje tuż po przyrządzeniu, jak i po wcześniejszym schłodzeniu. Sezon na truskawki w pełni, warto korzystać tym bardziej, że są nie tylko zdrową przekąską, ale i niezastąpionym składnikiem letnich deserów :)
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1142
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 99
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10569
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1142
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 99
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10569
Składniki
Biszkopty pokruszyć i umieścić na dnie szklanek. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać ekstrakt, kvarg i krótko zmiksować. Połowę truskawek pokroić w drobną kostkę, drugą połowę rozgnieść widelcem. Na pokruszone biszkopty dodać pokrojone truskawki, warstwę kremu, rozgniecione truskawki oraz pozostałą śmietanę z serkiem. Udekorować truskawkami i startą czekoladę.