Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny deser z truskawkami w roli głównej :) Prosty i szybki w przygotowaniu. Świetnie smakuje tuż po przyrządzeniu, jak i po wcześniejszym schłodzeniu. Sezon na truskawki w pełni, warto korzystać tym bardziej, że są nie tylko zdrową przekąską, ale i niezastąpionym składnikiem letnich deserów :)
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 137
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 68
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 97
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 52
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 45
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 137
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 68
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 97
Lekka zupa krem idealna na poświąteczne objedzenie ;). Ta warzywna mieszanka...
Odsłon: 52
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 45
Składniki
Biszkopty pokruszyć i umieścić na dnie szklanek. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać ekstrakt, kvarg i krótko zmiksować. Połowę truskawek pokroić w drobną kostkę, drugą połowę rozgnieść widelcem. Na pokruszone biszkopty dodać pokrojone truskawki, warstwę kremu, rozgniecione truskawki oraz pozostałą śmietanę z serkiem. Udekorować truskawkami i startą czekoladę.