Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielne popołudnie. Połączenie ubitej śmietany z serkiem mascarpone do tego biszkopty namaczane w kawie i lekko kwaskowa konfitura z żurawiny to strzał w dziesiątkę na pyszny ,smakowity niedzielny deserek.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21527
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21527
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 847
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru, następnie połączyć z serkiem mascarpone. Zaparzyć szklankę mocnej kawy. Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie namaczać w kawie i wkładać do szklanych pucharków, na biszkopty nakładać porcjami ubitą śmietanę z mascarpone , połamane , pokruszone beziki oraz konfiturę z żurawiny. Na żurawinę znowu biszkopty, śmietanę , beziki . Na koniec ubitą śmietanę , konfiturę z żurawiny. Deserki dekorujemy bezikami posypujemy drobnymi cukrowymi perełkami i listkami mięty. Wkładamy po całym biszkopcie. Smacznego.
Deserki gotowe do podania.