Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na niedzielne popołudnie. Połączenie ubitej śmietany z serkiem mascarpone do tego biszkopty namaczane w kawie i lekko kwaskowa konfitura z żurawiny to strzał w dziesiątkę na pyszny ,smakowity niedzielny deserek.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4469
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5903
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12693
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4469
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5903
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12693
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z odrobiną cukru pudru, następnie połączyć z serkiem mascarpone. Zaparzyć szklankę mocnej kawy. Biszkopty połamać na mniejsze kawałki, następnie namaczać w kawie i wkładać do szklanych pucharków, na biszkopty nakładać porcjami ubitą śmietanę z mascarpone , połamane , pokruszone beziki oraz konfiturę z żurawiny. Na żurawinę znowu biszkopty, śmietanę , beziki . Na koniec ubitą śmietanę , konfiturę z żurawiny. Deserki dekorujemy bezikami posypujemy drobnymi cukrowymi perełkami i listkami mięty. Wkładamy po całym biszkopcie. Smacznego.
Deserki gotowe do podania.