Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Nie używałam cukru. A mimo to, dzięki jabłkom, są wystarczająco słodkie. Moja rodzina za nimi przepada.
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 93
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 172
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 45
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 187
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 93
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 172
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 45
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 187
Składniki
Płatki owsiane, otręby, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dać do miski. Wbić jajka. Dodać starte na tarce o dużych oczkach (i wymieszane z cynamonem) jabłka. Wlać olej. Całość wymieszać łyżką. Ciastka układać na blaszce (zaopatrzonej w papier do pieczenia) przy pomocy dwóch łyżek. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 15 minut, aż ciasteczka się zrumienią.