Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz słodkiej przekąski, którą możesz podać do popołudniowej kawy, proponujemy klasyczne rurki wypełnione bitą śmietaną. Ich przygotowanie jest bardzo proste, jedyne, na co musisz zwrócić uwagę, to ostrożne zawijanie ciasta, tak, aby się nie rozpadło.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7177
Składniki
Masło roztop w rondelku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski wbij białka, wlej śmietankę kremówkę i dodaj pastę waniliową. Za pomocą widelca wymieszaj składniki.
Następnie wsyp cukier i szczyptę soli, ponownie wymieszaj. Na samym końcu wlej roztopione masło i wsyp mąkę. Po raz kolejny wymieszaj ze sobą składniki, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Rozgrzej waflownicę i natłuść ją niewielką ilością masła klarowanego. Wykładaj porcje masy (około 1 łyżki), zamknij pokrywę i piecz przez kilka minut, do zarumienienia się ciasta.
Po upieczeniu wafla od razu zawiń go wokół rączki drewnianej łyżki. Pozostaw do przestudzenia, po czym delikatnie wysuń.
Schłodzoną śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem. Przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego (odetnij z niego róg). Napełniaj rurki bitą śmietaną i podawaj od razu po przygotowaniu.