Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz słodkiej przekąski, którą możesz podać do popołudniowej kawy, proponujemy klasyczne rurki wypełnione bitą śmietaną. Ich przygotowanie jest bardzo proste, jedyne, na co musisz zwrócić uwagę, to ostrożne zawijanie ciasta, tak, aby się nie rozpadło.
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37035
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3052
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37035
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1685
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Składniki
Masło roztop w rondelku i odstaw do przestudzenia.
Do dużej miski wbij białka, wlej śmietankę kremówkę i dodaj pastę waniliową. Za pomocą widelca wymieszaj składniki.
Następnie wsyp cukier i szczyptę soli, ponownie wymieszaj. Na samym końcu wlej roztopione masło i wsyp mąkę. Po raz kolejny wymieszaj ze sobą składniki, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Rozgrzej waflownicę i natłuść ją niewielką ilością masła klarowanego. Wykładaj porcje masy (około 1 łyżki), zamknij pokrywę i piecz przez kilka minut, do zarumienienia się ciasta.
Po upieczeniu wafla od razu zawiń go wokół rączki drewnianej łyżki. Pozostaw do przestudzenia, po czym delikatnie wysuń.
Schłodzoną śmietankę ubij wraz z cukrem pudrem. Przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego (odetnij z niego róg). Napełniaj rurki bitą śmietaną i podawaj od razu po przygotowaniu.