Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na pyszny krem budyniowy, którym można przełożyć tort, napełnić kruche babeczki, itp.
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5023
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2572
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 401
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 129
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1614
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 5023
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2572
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 401
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 129
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1614
Składniki
300 ml mleka wlać do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Do drugiej części mleka, czyli 200 ml, dodać mąkę ziemniaczaną, żółtka i dokładnie wymieszać, aby pozbyć się grudek. Do gotującego mleka wlać przygotowaną mieszankę. Gotować kilka minut cały czas mieszając, aż zacznie gęstnieć. Ugotowany budyń nakryć folią (tak, aby dotykała jego powierzchni) i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. Masło utrzeć. Następnie, po łyżce, dodawać zimny budyń i cały czas miksować. Po dodaniu całego budyniu krem jest gotowy.