Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam małą próbę i myślę, że będę robiła częściej. Moja rodzina zjadła nasz marcepan od razu po wyjęciu z lodówki. Jest bardzo smaczny i zdrowy. Wykonuje się go dość szybko. Masa jest plastyczna. Można ją zjadać samą, albo wykorzystać do przyozdobienia ciast, tortów, deserów. Jeżeli chcemy większą ilość, składniki należy proporcjonalnie powiększyć.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10155
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9213
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6570
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10155
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9213
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6570
Składniki
Migdały zalać wrzątkiem na jakieś 15 minut. Jest to konieczne, gdyż wtedy łatwo schodzi skórka. Obrane migdały, miód, skórkę pomarańczową i olejek migdałowy zmiksować w blenderze lub mikserze. Masę przełożyć do miseczki wyłożonej papierem do pieczenia. Pougniatać łyżeczką i dać do lodówki aby stężała. Później już można kroić, zajadać, rozwałkowywać między dwoma papierami do pieczenia, wykrawać foremką ozdoby. Co kto woli.