Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam małą próbę i myślę, że będę robiła częściej. Moja rodzina zjadła nasz marcepan od razu po wyjęciu z lodówki. Jest bardzo smaczny i zdrowy. Wykonuje się go dość szybko. Masa jest plastyczna. Można ją zjadać samą, albo wykorzystać do przyozdobienia ciast, tortów, deserów. Jeżeli chcemy większą ilość, składniki należy proporcjonalnie powiększyć.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112868
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 159
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 371
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 407
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 726
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112868
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 159
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 371
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 407
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 726
Składniki
Migdały zalać wrzątkiem na jakieś 15 minut. Jest to konieczne, gdyż wtedy łatwo schodzi skórka. Obrane migdały, miód, skórkę pomarańczową i olejek migdałowy zmiksować w blenderze lub mikserze. Masę przełożyć do miseczki wyłożonej papierem do pieczenia. Pougniatać łyżeczką i dać do lodówki aby stężała. Później już można kroić, zajadać, rozwałkowywać między dwoma papierami do pieczenia, wykrawać foremką ozdoby. Co kto woli.