Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam małą próbę i myślę, że będę robiła częściej. Moja rodzina zjadła nasz marcepan od razu po wyjęciu z lodówki. Jest bardzo smaczny i zdrowy. Wykonuje się go dość szybko. Masa jest plastyczna. Można ją zjadać samą, albo wykorzystać do przyozdobienia ciast, tortów, deserów. Jeżeli chcemy większą ilość, składniki należy proporcjonalnie powiększyć.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1665
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2420
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1665
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Składniki
Migdały zalać wrzątkiem na jakieś 15 minut. Jest to konieczne, gdyż wtedy łatwo schodzi skórka. Obrane migdały, miód, skórkę pomarańczową i olejek migdałowy zmiksować w blenderze lub mikserze. Masę przełożyć do miseczki wyłożonej papierem do pieczenia. Pougniatać łyżeczką i dać do lodówki aby stężała. Później już można kroić, zajadać, rozwałkowywać między dwoma papierami do pieczenia, wykrawać foremką ozdoby. Co kto woli.