Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne ciasto do porannej kawki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8447
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 527
Składniki
Wykonanie: Żółtka, margarynę i cukier utrzeć. Dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto i podzielić je na trzy części. Do jednej części dodać kakao, schłodzić w lodówce około 30 minut. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć pokrojone w plasterki gruszki, posypać orzechami. Na to położyć połowę ubitej piany, następnie wyłożyć kakaowe schłodzone ciasto (ciasto szarpiemy i układamy na pianę). Wykładamy drugą część ubitej piany i na górę wykładamy trzecią część ciasta postępują tak samo jak z ciastem kakaowy. Gotowy placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 minut. SMACZNEGO.