Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, puszyste, wypełnione po brzego masą serową bułeczki.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 477
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 477
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Masa serowa: wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do połączenia. Ciasto: Drożdże, cukier, ciepłe mleko oraz 1 łyżkę mąki mieszamy w kubeczku lub miseczce i odstawiamy na 15 min aby drożdże zaczęły pracować. Masło roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy wyrośnięte drożdże, roztopione masło, sól oraz 2 jajka i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto zostawiamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyjmujemy na posypaną mąka stolnicę lub blat i rozwałkowujemy na duży prostokąt. Całość smarujemy masą serową. Zwijamy w rulon od dłuższej strony. Bardzo ostrym nożem kroimy w plasterki - ok 10 szt. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Po tym czasie bułki smarujemy masłem lub mlekiem i wsadzamy do nagrzanego do 180 st piekarnika. Pieczemy ok 25 min, najlepiej obserwować. Smacznego!