Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i żółciutkie bułki, idealne na śniadanie, kolację i deser. Moje są bardzo rustykalne, ale wykonałam je sama jedną sprawną ręką.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Z drożdży, szczypty cukru i odrobiny letniego mleka zrobić zaczyn. Żółtka i białko utrzeć z pozostałym cukrem i razem z płynnym zaczynem przelać do przesianej mąki. Dodać resztę składników i wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagnieść jeszcze raz i podzielić na 12 równych części. Z każdej uformować w miarę równe i gładkie bułki. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut lub do czasu, aż wyraźnie urosną. Piec w 180 C przez około 20-25 minut.