Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i żółciutkie bułki, idealne na śniadanie, kolację i deser. Moje są bardzo rustykalne, ale wykonałam je sama jedną sprawną ręką.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10187
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1920
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 739
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10187
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2816
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1920
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 739
Składniki
Z drożdży, szczypty cukru i odrobiny letniego mleka zrobić zaczyn. Żółtka i białko utrzeć z pozostałym cukrem i razem z płynnym zaczynem przelać do przesianej mąki. Dodać resztę składników i wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagnieść jeszcze raz i podzielić na 12 równych części. Z każdej uformować w miarę równe i gładkie bułki. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut lub do czasu, aż wyraźnie urosną. Piec w 180 C przez około 20-25 minut.