Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i żółciutkie bułki, idealne na śniadanie, kolację i deser. Moje są bardzo rustykalne, ale wykonałam je sama jedną sprawną ręką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Z drożdży, szczypty cukru i odrobiny letniego mleka zrobić zaczyn. Żółtka i białko utrzeć z pozostałym cukrem i razem z płynnym zaczynem przelać do przesianej mąki. Dodać resztę składników i wyrobić elastyczne ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagnieść jeszcze raz i podzielić na 12 równych części. Z każdej uformować w miarę równe i gładkie bułki. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 15 minut lub do czasu, aż wyraźnie urosną. Piec w 180 C przez około 20-25 minut.