Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumiane, puszyste i lekko kwaskowe racuchy ze śliwkami to idealna propozycja na deser, obiad na słodko czy śniadanie. Najlepiej smakują tuż po usmażeniu, ciepłe, posypane cukrem pudrem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28753
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28753
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Mąkę z solą przesiać do miski. W ciepłym mleku z cukrem, cukrem waniliowym i łyżką mąki rozpuścić drożdże. Odstawiamy do podrośnięcia na ok. 5 minut. Śliwki umyć osuszyć, przekroić na połówki, usunąć pestki i pokroić na cienkie plasterki.
Do mąki dodajemy podrośnięte drożdże, jajka i cynamon. Dokładnie wymieszać za pomocą trzepaczki. Dodać pokrojone śliwki i wymieszać. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem dosypać cukrem pudrem.