Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i puszyste bułeczki drożdżowe z kruszonką, idealna do zabrania na drugie śniadanie, w podróż lub na śniadanie do kawki z masłem lub ulubionym dżemem .
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5231
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5231
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Do misy miksera z hakiem wsyp mąkę i szczyptę soli, zrób zagłębienie wsyp cukier, cukier waniliowy i suche drożdże, i dodaj ciepłe mleko, zacznij wyrabiać ciasto , dodaj żółtka i roztopione masło, wyrób elastyczne ciasto mikserem z hakiem lub ręcznie około 10 minut . Przykryj ściereczką i odstaw na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki na czas przygotowania bułeczek.
Ciasto po wyrośnięciu przełóż na stolnicę lekko posypaną mąką i zagnieść chwile ciasto.
Następnie podziel na 12 części i z każdej uformuj wałeczek, następnie zwiń wałeczek tworząc ślimaczka . Przykryj ściereczką i zostaw ślimaczki na 30 minut żeby odpoczęły .
Następnie każdą bułeczkę posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp kruszonką, ułóż na kratce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut w temperaturze 180 st.