Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto. Zawsze się udaje i długo zachowuje świeżość.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3510
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3510
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Składniki
Jaja + cukier zamieszać, aby rozpuścić cukier. Następnie dodać letnie mleko, olej i pokruszone drożdże. Zamieszać. Całość posypać równomiernie przesianą mąką. Już nie mieszać.
Przykryć ścierką i odstawić na ca 2 godz.
Następnie wszystko wymieszać do połączenia składników w jednolitą masę. Wyłożyć na dużą blachę posmarowaną tłuszczem (40 x 40 cm) i odstawić jeszcze na 15 min.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st. C i zrobić kruszonkę (250 g masła, 2 szklanki mąki pszennej, 0,5 szklanki cukru + 1 duży cukier waniliowy).
Przed włożeniem do piekarnika posypać kruszonką. Można dodać owoce, które nie puszczają zbyt dużo soku. Ja miałam borówki.
Piec ca 30 min.