Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto. Zawsze się udaje i długo zachowuje świeżość.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2250
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10719
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2101
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2250
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10719
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2101
Składniki
Jaja + cukier zamieszać, aby rozpuścić cukier. Następnie dodać letnie mleko, olej i pokruszone drożdże. Zamieszać. Całość posypać równomiernie przesianą mąką. Już nie mieszać.
Przykryć ścierką i odstawić na ca 2 godz.
Następnie wszystko wymieszać do połączenia składników w jednolitą masę. Wyłożyć na dużą blachę posmarowaną tłuszczem (40 x 40 cm) i odstawić jeszcze na 15 min.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st. C i zrobić kruszonkę (250 g masła, 2 szklanki mąki pszennej, 0,5 szklanki cukru + 1 duży cukier waniliowy).
Przed włożeniem do piekarnika posypać kruszonką. Można dodać owoce, które nie puszczają zbyt dużo soku. Ja miałam borówki.
Piec ca 30 min.