Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na drożdżówkę, której nie trzeba wyrabiać. A ciasto zachwyci każdego.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3930
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415222
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2504
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3930
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415222
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2504
Składniki
Do miski wsypujemy kolejno: drożdże cukier + cukier waniliowy jajka olej mleko mąkę sól. Nie mieszamy! Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie wszystkie składniki miksujemy mikserem i przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto układamy śliwki skórką do dołu, posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180st. C. Przepis na kruszonkę znajduje się w pozostałych moich przepisach. Smacznego.