Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówki z czekoladą
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8649
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7235
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4943
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327882
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8649
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7235
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4943
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327882
Składniki
Do miski rozkruszyć drożdże, dodać cukier mąkę oraz mleko. Wszystko razem wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Przygotować ciasto. Do miski wsypać mąkę, cukier,. Dodać jajka, rozpuszczone i przestudzone masło, wyrośnięty rozczyn. Wyrobić elastyczne ciasto. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 45 minut. Masło do nadzienia rozpuścić i przestudzić. Czekoladę zetrzeć na tarce Ciasto wyjąć na blat lekko oprószony mąką. Rozwałkować na prostokąt. U mnie ok. 45cm na 35 cm. Posmarować masłem i posypać czekoladą. Zwinąć w roladę zaczynając od krótszego boku. Podzielić nożem na 12 podobnych pasków. Odłożyć na dużą blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem . Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia na ok. 20 minut. Przed włożeniem do piekarnika posmarować rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni góra dół bez termo obiegu przez ok. 20 minut. Gotowe polukrować. Smacznego!