Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami pysznie smakuje, jest łatwe i szybkie do przygotowania.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Całe jajka dokładnie ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Margarynę lub masło rozpuścić, ostudzić, połączyć z masą jajeczną
Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części.
Do jednej części wmieszać przesiane kakao. Ciasto wykładać na przemian ciemne i jasne do przygotowanej formy.
Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na cząstki jabłka.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut. Piec do suchego patyczka.