Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jabłkami pysznie smakuje, jest łatwe i szybkie do przygotowania.
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 65
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 673
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1767
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 205
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 65
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 673
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1767
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 205
Składniki
Całe jajka dokładnie ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Margarynę lub masło rozpuścić, ostudzić, połączyć z masą jajeczną
Następnie dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części.
Do jednej części wmieszać przesiane kakao. Ciasto wykładać na przemian ciemne i jasne do przygotowanej formy.
Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na cząstki jabłka.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 35-40 minut. Piec do suchego patyczka.