Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo łatwe do zrobienia i nawet osoba która dopiero uczy się piec poradzi sobie z tym ciastem.Ciasto jest bardzo smaczne :) :).
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 44
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 575
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1421
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 311
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 44
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 575
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1421
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 311
Składniki
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy. Mąkę i proszek przesiewamy i dodajemy kokos i mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao, delikatnie mieszamy. Formę smarujemy i wysypujemy bułką tartą. Nakładamy masę kakaową, układamy truskawki oprószone mąką i wyrównujemy powierzchnię. Następnie nakładamy białą masę,układamy pokrojony rabarbar oprószony mąką lekko wciskając do środka. Pieczemy w 170 stopniach około 60 min. Do suchego patyczka. Wyjmujemy z pieca, po 10 minutach ciasto wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Użyłam formy 25x10cm. SMACZNEGO!!!