Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galaretką. Prosty i łatwy w przygotowaniu. Polecam na co dzień i na święta.
tortownica o średnicy 22 cm, garnek, miseczki, łyżka, mikser,
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1106
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1106
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13644
Składniki
Na samym początku przygotować według opisu na opakowaniu galaretki tylko w 300 ml. wrzącej gorącej wodzie. Po dokładnym wymieszaniu i rozpuszczeniu galaretek odłożyć je do wystudzenia. Do twarogu dodać śmietanę , cukier puder , zmiksować na gładką masę, na koniec połączyć z rozpuszczoną letnią żelatyną wlewając ją cienkim strumykiem cały czas miksując. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać malinową galaretkę i ponownie zmiksować. Do tortownicy o średnicy 22 cm. włożyć blat biszkoptu (u mnie biszkopt który został z poprzedniego pieczenia). Na biszkopt wlać masę serową z galaretką malinową. Włożyć do lodówki do stężenia. Do drugiej masy serowej dodać galaretkę zieloną i ponownie zmiksować do połączenia. Wyłożyć na stężone ciasto, rozłożyć borówkę amerykańską i ponownie włożyć do lodówki do stężenia. Po wyjęciu Zalać tężejąca lecz płynną galaretką i ponownie do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu pokroić i zajadać. Smacznego Rada; Biszkopt można zastąpić biszkoptami okrągłymi.
Sernik po przekrojeniu, gotowy do podania.
Masa serowa z zielona galaretką.
Masa połączona z malinową galaretką.
Przełożenie masy na biszkopt.
Sernik gotowy. Smacznego