Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galaretką. Prosty i łatwy w przygotowaniu. Polecam na co dzień i na święta.
Dwukolorowy sernik na zimno n biszkopcie
Składniki
- twaróg sernikowy z wiaderka 600 g,
- śmietana 18 % 200 ml,
- żelatyna 3 łyżeczki ( rozpuszczona w niedużej ilości wody ),
- cukier puder 4 łyżki, a najlepiej według uznania,
- borówka amerykańska 150 g,
- galaretki różnokolorowe 3 op ( truskawkowa, malinowa i zielona),
Składniki
- twaróg sernikowy z wiaderka 600 g,
- śmietana 18 % 200 ml,
- żelatyna 3 łyżeczki ( rozpuszczona w niedużej ilości wody ),
- cukier puder 4 łyżki, a najlepiej według uznania,
- borówka amerykańska 150 g,
- galaretki różnokolorowe 3 op ( truskawkowa, malinowa i zielona),

Potrzebne przybory kuchenne
tortownica o średnicy 22 cm, garnek, miseczki, łyżka, mikser,
Etapy przygotowania
Na samym początku przygotować według opisu na opakowaniu galaretki tylko w 300 ml. wrzącej gorącej wodzie. Po dokładnym wymieszaniu i rozpuszczeniu galaretek odłożyć je do wystudzenia. Do twarogu dodać śmietanę , cukier puder , zmiksować na gładką masę, na koniec połączyć z rozpuszczoną letnią żelatyną wlewając ją cienkim strumykiem cały czas miksując. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać malinową galaretkę i ponownie zmiksować. Do tortownicy o średnicy 22 cm. włożyć blat biszkoptu (u mnie biszkopt który został z poprzedniego pieczenia). Na biszkopt wlać masę serową z galaretką malinową. Włożyć do lodówki do stężenia. Do drugiej masy serowej dodać galaretkę zieloną i ponownie zmiksować do połączenia. Wyłożyć na stężone ciasto, rozłożyć borówkę amerykańską i ponownie włożyć do lodówki do stężenia. Po wyjęciu Zalać tężejąca lecz płynną galaretką i ponownie do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu pokroić i zajadać. Smacznego Rada; Biszkopt można zastąpić biszkoptami okrągłymi.

Sernik po przekrojeniu, gotowy do podania.

Masa serowa z zielona galaretką.

Masa połączona z malinową galaretką.

Przełożenie masy na biszkopt.

Sernik gotowy. Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (16)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 4565

Przepis dnia
Polecam na kolację.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Placki
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 723

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 319

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14644
Ostatnio komentowane przepisy

Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Buliony
- Makaron
- Warzywa
- Fasolka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Oregano
- Rozmaryn
- Makarony
- Zapiekanki
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 4565

Przepis dnia
Polecam na kolację.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Jajka
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Placki
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 723

Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Kasze i ryż
- Jaglana
- Warzywa
- Buraki
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 319

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14644



Składniki
- twaróg sernikowy z wiaderka 600 g,
- śmietana 18 % 200 ml,
- żelatyna 3 łyżeczki ( rozpuszczona w niedużej ilości wody ),
- cukier puder 4 łyżki, a najlepiej według uznania,
- borówka amerykańska 150 g,
- galaretki różnokolorowe 3 op ( truskawkowa, malinowa i zielona),
Na samym początku przygotować według opisu na opakowaniu galaretki tylko w 300 ml. wrzącej gorącej wodzie. Po dokładnym wymieszaniu i rozpuszczeniu galaretek odłożyć je do wystudzenia. Do twarogu dodać śmietanę , cukier puder , zmiksować na gładką masę, na koniec połączyć z rozpuszczoną letnią żelatyną wlewając ją cienkim strumykiem cały czas miksując. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać malinową galaretkę i ponownie zmiksować. Do tortownicy o średnicy 22 cm. włożyć blat biszkoptu (u mnie biszkopt który został z poprzedniego pieczenia). Na biszkopt wlać masę serową z galaretką malinową. Włożyć do lodówki do stężenia. Do drugiej masy serowej dodać galaretkę zieloną i ponownie zmiksować do połączenia. Wyłożyć na stężone ciasto, rozłożyć borówkę amerykańską i ponownie włożyć do lodówki do stężenia. Po wyjęciu Zalać tężejąca lecz płynną galaretką i ponownie do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu pokroić i zajadać. Smacznego Rada; Biszkopt można zastąpić biszkoptami okrągłymi.
Sernik po przekrojeniu, gotowy do podania.
Masa serowa z zielona galaretką.
Masa połączona z malinową galaretką.
Przełożenie masy na biszkopt.
Sernik gotowy. Smacznego