Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galaretką. Prosty i łatwy w przygotowaniu. Polecam na co dzień i na święta.
tortownica o średnicy 22 cm, garnek, miseczki, łyżka, mikser,
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2417
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 535
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 942
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1730
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2417
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 535
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 97
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 942
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1730
Składniki
Na samym początku przygotować według opisu na opakowaniu galaretki tylko w 300 ml. wrzącej gorącej wodzie. Po dokładnym wymieszaniu i rozpuszczeniu galaretek odłożyć je do wystudzenia. Do twarogu dodać śmietanę , cukier puder , zmiksować na gładką masę, na koniec połączyć z rozpuszczoną letnią żelatyną wlewając ją cienkim strumykiem cały czas miksując. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać malinową galaretkę i ponownie zmiksować. Do tortownicy o średnicy 22 cm. włożyć blat biszkoptu (u mnie biszkopt który został z poprzedniego pieczenia). Na biszkopt wlać masę serową z galaretką malinową. Włożyć do lodówki do stężenia. Do drugiej masy serowej dodać galaretkę zieloną i ponownie zmiksować do połączenia. Wyłożyć na stężone ciasto, rozłożyć borówkę amerykańską i ponownie włożyć do lodówki do stężenia. Po wyjęciu Zalać tężejąca lecz płynną galaretką i ponownie do lodówki do całkowitego stężenia. Po wyjęciu pokroić i zajadać. Smacznego Rada; Biszkopt można zastąpić biszkoptami okrągłymi.
Sernik po przekrojeniu, gotowy do podania.
Masa serowa z zielona galaretką.
Masa połączona z malinową galaretką.
Przełożenie masy na biszkopt.
Sernik gotowy. Smacznego