Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ciepła przekąska na podwieczorek. Aromat rozchodzi się po całym domu. Zachęcam do upieczenia większej ilości takiej dyni. Potem możemy ją wykorzystać do pysznych kakaowych pierogów.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1222
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 443
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3386
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 958
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1222
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 443
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3386
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 958
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 210 C. Dynię kroimy w średnią kostkę. Przekładamy na papier do pieczenia. Polewamy olejem, posypujemy cynamonem, przyprawą do pierników i cukrem. Dodajemy goździki, całość starannie mieszamy, aż przyprawy dokładnie oblepią kawałki dyni. Dynię z papierem przekładamy na pokrywkę naczynia żaroodpornego. Wkładamy do piekarnika na mniej więcej 45-60 minut, mieszamy od czasu do czasu. Gotowe polewamy miodem, lub posypujemy cukrem pudrem. Gorąco polecam do upieczenia większej ilości takiej aromatycznej dyni i wykorzystać ją do kakaowych pierogów.