Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ciepła przekąska na podwieczorek. Aromat rozchodzi się po całym domu. Zachęcam do upieczenia większej ilości takiej dyni. Potem możemy ją wykorzystać do pysznych kakaowych pierogów.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 677
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17396
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3254
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 217
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 677
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17396
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3254
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 217
Składniki
Nagrzewamy piekarnik do 210 C. Dynię kroimy w średnią kostkę. Przekładamy na papier do pieczenia. Polewamy olejem, posypujemy cynamonem, przyprawą do pierników i cukrem. Dodajemy goździki, całość starannie mieszamy, aż przyprawy dokładnie oblepią kawałki dyni. Dynię z papierem przekładamy na pokrywkę naczynia żaroodpornego. Wkładamy do piekarnika na mniej więcej 45-60 minut, mieszamy od czasu do czasu. Gotowe polewamy miodem, lub posypujemy cukrem pudrem. Gorąco polecam do upieczenia większej ilości takiej aromatycznej dyni i wykorzystać ją do kakaowych pierogów.