Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam do siebie : http://charlottegotuje.blogspot.com :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17696
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6068
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17696
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1798
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15402
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6068
Składniki
2 szkl dyni startej na małych oczkach 2 szkl dyni pokrojonej w bardzo małą kosteczkę 1 szkl oleju 1 szkl cukru 3 jajka 2,5 szkl mąki pszennej 1 szkl dowolnych bakalii (ja dałam orzechy włoskie, laskowe, rodzynki, trochę żurawiny i wiórki kokosowe) 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku do pieczeia 2 łyżeczki cynamonu 3 cm kawałek startego imbiru
Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Dodajemy olej i mieszamy. Wrzucamy sypkie składniki - mieszamy. Następnie dodajemy dynię pokrojoną na drobną kosteczkę i startą na tarce oraz bakalie, calość dokładnie miksujemy. Blaszkę natłuszczamy i posypujemy mąką lub bułką tartą, a następnie przekładamy ciasto do foremki. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku do czasu "suchego patyczka". Mi to zajęło jakieś 80min, ale oczywiście wszystko zleży od wielkości formy. Studzimy i możemy opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub polukrować.