Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1569
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1604
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1569
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1604
Składniki
Ubić jajka z ksylitolem, dodać olej, przesianą mąkę, sodę oraz cynamon. Wymieszać mikserem, a potem dodać starta na jarzynowej tarce dynię oraz suszone wiśnie i delikatnie całość wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do formy( u mnie mała forma sylikonowa 21 cm). Piec 50 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto można posypać cukrem pudrem zrobionym ze zmielonego ksylitolu.
Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/