Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na dynię w słodkim i smacznym deserze
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5512
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5120
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5512
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5120
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1439
Składniki
Dynię pokroić na mniejsze kawałki i rozgotować w łyżce wody. Następnie ostudzić i dokładnie zmiksować.
Do stopionego i ostudzonego masła dodać brązowy cukier i jaj. Całość zmiksować. Następnie dodać ostudzoną dynię i wymieszać. Potem mąka i pozostałe suche składniki i ponownie całość wymieszać. Na koniec pokrojona w kostkę czekolada. Ciasto przekładamy do papilotek do 2/3 wysokości. Pieczemy w temp. ok. 175 stopni przez 20-25 min.