Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pyszne. W smaku wyraźnie wyczuwa się czekoladę i orzeszki. Z podanych proporcji wychodzi 15-16 babeczek.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2552
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4005
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7118
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85257
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2552
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9993
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4005
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7118
Składniki
Dzień wcześniej rozmroziłam puree z dyni. Połowę tabliczki czekolady posiekałam. Orzeszki ziemne obrałam z łupinek i zmieliłam w młynku do kawy.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika przesiałam do miski. Dodałam jajka (temperatura pokojowa), olej rzepakowy, puree dyniowe. Wszystkie składniki połączyłam przy pomocy miksera.
Przygotowałam foremkę do muffinek i wyłożyłam papierowymi papilotkami. Nakładałam po łyżce ciasta do każdej z nich. Na to dodałam kilka kawałków czekolady i posypałam łyżeczką zmielonymi orzeszków. Następnie nałożyłam drugą łyżkę ciasta. Piekłam w nagrzanym piekarniku w 180 st. C około 20 min. Pod koniec pieczenia sprawdzałam drewnianym patyczkiem czy babeczki są upieczone.
Po upieczeniu i wystudzeniu posmarowałam babeczki polewą czekoladową. W miseczce nad parą rozpuściłam drugą połowę czekolady. Dodałam do niej mleko i cukier puder. Całość dobrze wymieszałam.