Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z pysznym nadzieniem jabłkowo-dyniowym to deser, który jest idealny na jesienne wieczory :)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 689
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 520
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3372
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 892
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 689
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 520
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3372
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 892
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki.
Nadzienie dyniowo-jabłkowe: Dynie i obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w kostkę, dusimy w garnku z dodatkiem wody do miękkości, dodajemy cukier i cynamon, mieszamy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część rozwałkowujemy i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i wykładamy nadzienie. Drugą część ciasta rwiemy na kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach na wierzch. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy około 60 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.