Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest naprawdę bardzo proste do zrobienia i szybkie. Nie wymaga wielu drogich składników. Koszt tego ciasta to mniej niż 10 złotych. Babka jest natomiast fajna i orzeźwiająca w smaku, lekka, idealna dla dzieci i dorosłych. Nazwałam ją babką egzotyczną bo użyłam galaretek w egzotycznych smakach
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Składniki
Galaretkę z pianką o smaku mango rozpuściłam według wskazówek na opakowaniu czyli w 1,5 szklanki gorącej wody. Od razu po rozmieszaniu przelałam gorącą galaretkę do foremki silikonowej na babkę. Chodzi o to żeby galaretka się po schłodzeniu rozwarstwiła. Gdybyśmy czekali z przelaniem galaretki aż ostygnie wtedy nie wyszedłby nam efekt pianki. Formę z galaretką odstawiłam do ostygnięcia a następnie wstawiłam do lodówki do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 200ml gorącej wody i również odstawiłam do wystudzenia. Chłodną galaretkę wymieszałam z serkiem waniliowym. Masę serkową przelałam na galaretkę z pianką i wstawiłam formę z powrotem do lodówki. Gdy masa serkowa zaczęła tężeć poukładałam na wierzchu kawałki herbatników. Ciasto zostawiłam w lodówce przez całą noc. Następnego dnia ostrożnie wyjęłam ciasto z formy przewracając je do góry dnem na talerz i ostrożnie wywijając formę. I gotowe.