Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest naprawdę bardzo proste do zrobienia i szybkie. Nie wymaga wielu drogich składników. Koszt tego ciasta to mniej niż 10 złotych. Babka jest natomiast fajna i orzeźwiająca w smaku, lekka, idealna dla dzieci i dorosłych. Nazwałam ją babką egzotyczną bo użyłam galaretek w egzotycznych smakach
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 532
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 628
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5255
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4748
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 970
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8473
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 532
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 628
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5255
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4748
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 970
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8473
Składniki
Galaretkę z pianką o smaku mango rozpuściłam według wskazówek na opakowaniu czyli w 1,5 szklanki gorącej wody. Od razu po rozmieszaniu przelałam gorącą galaretkę do foremki silikonowej na babkę. Chodzi o to żeby galaretka się po schłodzeniu rozwarstwiła. Gdybyśmy czekali z przelaniem galaretki aż ostygnie wtedy nie wyszedłby nam efekt pianki. Formę z galaretką odstawiłam do ostygnięcia a następnie wstawiłam do lodówki do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 200ml gorącej wody i również odstawiłam do wystudzenia. Chłodną galaretkę wymieszałam z serkiem waniliowym. Masę serkową przelałam na galaretkę z pianką i wstawiłam formę z powrotem do lodówki. Gdy masa serkowa zaczęła tężeć poukładałam na wierzchu kawałki herbatników. Ciasto zostawiłam w lodówce przez całą noc. Następnego dnia ostrożnie wyjęłam ciasto z formy przewracając je do góry dnem na talerz i ostrożnie wywijając formę. I gotowe.