Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest naprawdę bardzo proste do zrobienia i szybkie. Nie wymaga wielu drogich składników. Koszt tego ciasta to mniej niż 10 złotych. Babka jest natomiast fajna i orzeźwiająca w smaku, lekka, idealna dla dzieci i dorosłych. Nazwałam ją babką egzotyczną bo użyłam galaretek w egzotycznych smakach
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Galaretkę z pianką o smaku mango rozpuściłam według wskazówek na opakowaniu czyli w 1,5 szklanki gorącej wody. Od razu po rozmieszaniu przelałam gorącą galaretkę do foremki silikonowej na babkę. Chodzi o to żeby galaretka się po schłodzeniu rozwarstwiła. Gdybyśmy czekali z przelaniem galaretki aż ostygnie wtedy nie wyszedłby nam efekt pianki. Formę z galaretką odstawiłam do ostygnięcia a następnie wstawiłam do lodówki do stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 200ml gorącej wody i również odstawiłam do wystudzenia. Chłodną galaretkę wymieszałam z serkiem waniliowym. Masę serkową przelałam na galaretkę z pianką i wstawiłam formę z powrotem do lodówki. Gdy masa serkowa zaczęła tężeć poukładałam na wierzchu kawałki herbatników. Ciasto zostawiłam w lodówce przez całą noc. Następnego dnia ostrożnie wyjęłam ciasto z formy przewracając je do góry dnem na talerz i ostrożnie wywijając formę. I gotowe.