Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ferużelina malinowa jest szybka w wykonaniu ,idealna do przekładania ciast lub do naleśników.Zapraszam na filmik
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
Maliny wrzucić do garnka wsypać cukier ,smażyć na średnim ogniu ,aż puszczą sok czyli kilka minut. Po tym czasie w szklance z 2 łyżkami wody rozpuścić skrobie ziemniaczaną, wlać do naszych malin i zamieszać . Gotować na średnim ogniu tak jak gotujemy kisiel , maliny muszą zgęstnięć. Frużelinę ostudzoną przechowujemy w lodowce w momencie jak mamy użyć do przełożenia biszkoptu, lekko podgrzać. Pamiętaj jeśli chcesz mieć więcej tej frużeliny to na każde 100 gram malin używasz 1 łyżeczkę skrobi . Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na Youtube ,krok po kroku.