Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto łyżką mieszane z mlekiem w proszku to ciasto idealne do kawki dla niespodziewanych gości. Ciasto jest mega smaczne, lekko wilgotne w środku z chrupiącą skórką, odpowiednio słodkie.
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37250
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2543
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 178
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 203
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1633
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 37250
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2543
Cześć. Dzisiaj podrzucam przepis na pyszny i bardzo szybki gulasz z piersi ku...
Odsłon: 178
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 203
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1633
Składniki
Przygotowanie ciasta jest banalnie proste, wystarczy mieć łyżkę najlepiej rózgową lub widelec. Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, mleko w proszku. Dodajemy również śmietanę kwaśną 18 %, wlewamy olej i wbijamy dwa jajka. Całość dokładnie mieszamy, ale tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy łyżkę kakao i mieszamy aż składniki się połączą. Blaszkę keksówkę 24×10 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciemne ciasto, następnie jasne. Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Upieczone ciacho posypujemy cukrem pudrem. Możemy również polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem. Ciasto gotowe ;)