Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto łyżką mieszane z mlekiem w proszku to ciasto idealne do kawki dla niespodziewanych gości. Ciasto jest mega smaczne, lekko wilgotne w środku z chrupiącą skórką, odpowiednio słodkie.
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 44
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 131
Paprykarz szczeciński to wymieszane mięso ryb, ryż, koncentrat pomidorowy, o...
Odsłon: 44
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 131
Składniki
Przygotowanie ciasta jest banalnie proste, wystarczy mieć łyżkę najlepiej rózgową lub widelec. Do miski wsypujemy mąkę, sodę, cukier, mleko w proszku. Dodajemy również śmietanę kwaśną 18 %, wlewamy olej i wbijamy dwa jajka. Całość dokładnie mieszamy, ale tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy łyżkę kakao i mieszamy aż składniki się połączą. Blaszkę keksówkę 24×10 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciemne ciasto, następnie jasne. Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Upieczone ciacho posypujemy cukrem pudrem. Możemy również polać rozpuszczoną czekoladą lub lukrem. Ciasto gotowe ;)