Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto na maślance z owocami bez miksowania
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1037
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1037
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104861
Składniki
Jajka oraz maślanka powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, olej dodajemy jajka oraz cukier. Wszystko razem mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Mąkę najlepiej dodawać partiami wtedy łatwiej będzie wymieszać masę na ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć owoce. Piec ok 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Lekko przestudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!