Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nim sobie poradzi ,ciasto bez miksera na każdą kieszeń. Idealne na świąteczny stół, gdyż ładnie się prezentuje i jest wyjątkowe z tymi gruszkami. Zapraszam do obejrzenia filmu na moim kanale na YouTube
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16475
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11960
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16475
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5297
Składniki
Włącz piekarnik na temperaturę 180 stopni, funkcja góra ,dół. Przygotuj formę 24 na 40, wysmaruj tłuszczem i posyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia.
Suche składniki wsyp do większej miski. Zamieszaj łyżką. W drugiej misce połącz jajka, jogurt i olej ubijając widelcem .
Mokre składniki wlej do suchych i zamieszaj łyżką ,aż dobrze się połączą.
Ciasto wylej do formy . Gruszki obrać pokroić w ósemki i ułożyć żeberkowo na cieście.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem. Zapraszam na film. Smacznego