Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te muffinki to doskonały pomysł do popołudniowej kawy. Można je wykonać bez użycia miksera. Maja chrupiącą, delikatną skórkę a w środku są puszyste, delikatne i wilgotne. Są też świetnym pomysłem na kinderbal. Mogą być w formie mini tortu, co dla dzieci jest duża atrakcją jak również deseru. Dodatkowym atutem jest to, że są w zdrowej wersji! Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu. Zapraszam serdecznie!
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18979
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2022
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18979
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2022
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 185°C. Mąkę przesiej przez sito, dodaj proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Dobrze wymieszaj.
W większej misce umieść erytrytol, cukier waniliowy. Wymieszaj. Następnie dodaj olej oraz jajka. Dobrze wymieszaj za pomocą rózgi. Na koniec wlej mleko.Wymieszaj.
Niewielką ilość jagód odpsyp do innego naczynia. Pozostałe połącz z mąką, tak aby je oblepiła.
Do masy jajecznej wsyp mąkę i wymieszaj za pomocą rózgi do uzyskania gładkiej masy. Dodaj tę większą porcję jagód i delikatnie wymieszaj.
Papilotki umieść w foremce i napełnij ciastem do 3/4 wysokości. Dodaj pozostaje jagody. Piecz ok 25 min, do tzw suchego patyczka. Studź na kracie. Słodkich chwil!