Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe i mocno czekoladowe ciasto z malinami
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1206
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 260
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 92
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2409
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 1206
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 260
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 92
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2409
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę, kakao oraz sodę. W drugiej wymieszać trzepaczką cukier z maślanką, olejem i jajkami. Do mokrych składników wsypać suche w dwóch pariach i wymieszać trzepaczką. Dodać pokrojoną drobno czekoladę i chwilę wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierch ułożyć maliny. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy na funkcji góra dół bez termoobiegu ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe posypać cukrem pudrem po przestudzeniu. Smacznego! *ciasto jest puszyste i wilgotne *można zrobić z innymi owocami *zachowuje świeżość przez kilka dni