Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, czekoladowe ciasto z czereśniami to idealny wypiek do popołudniowej kawy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13125
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14430
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5967
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13125
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1485
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14430
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5967
Składniki
Czereśnie umyć osuszyć i wydrylować, pokroić na połówki. Mąkę z proszkiem, solą, sodą i kakao przesiać. Czekoladę posiekać.
Jajka wbić do miski i zmiksować na puszysto stopniowo dosypując cukier i cukier waniliowy. Do ubitych jajek dodać partiami mąkę z dodatkami oraz olej i mleko. Do ciasta wsypać 3/4 posiekanej czekolady.
Ciasto przelać do blaszki (24 cm x 29 cm) na wierzchu poukładać czereśnie i posypać resztą czekolady. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 50 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.