Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, czekoladowe ciasto z czereśniami to idealny wypiek do popołudniowej kawy.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4453
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12093
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5638
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4453
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12093
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6866
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5638
Składniki
Czereśnie umyć osuszyć i wydrylować, pokroić na połówki. Mąkę z proszkiem, solą, sodą i kakao przesiać. Czekoladę posiekać.
Jajka wbić do miski i zmiksować na puszysto stopniowo dosypując cukier i cukier waniliowy. Do ubitych jajek dodać partiami mąkę z dodatkami oraz olej i mleko. Do ciasta wsypać 3/4 posiekanej czekolady.
Ciasto przelać do blaszki (24 cm x 29 cm) na wierzchu poukładać czereśnie i posypać resztą czekolady. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 50 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić na kratce i posypać cukrem pudrem.