Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne i proste do zrobienia zapraszam po przepis
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1088
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5645
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18103
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1088
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5645
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18103
Składniki
Miękką margarynę lub masło ucieram z cukrem dodaje po jednym jajku ucieram i pozostałe składniki zagniatam kruche ciasto które dziele na 2 równe części .
Blachę 26 cm wykładam papierem do pieczenia lekko smaruje i wykładam pierwsza część ciasta na nie wykładam dżemem i rozwałkowany 2 kawałek ciasta i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce ok 30 minut należy pamiętać że każdy piekarnik piecze inaczej gorący placek posypuje cukrem pudrem i czekam aż przestygnie smacznego