Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne i proste do zrobienia zapraszam po przepis
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 138
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 992
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 138
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 992
Składniki
Miękką margarynę lub masło ucieram z cukrem dodaje po jednym jajku ucieram i pozostałe składniki zagniatam kruche ciasto które dziele na 2 równe części .
Blachę 26 cm wykładam papierem do pieczenia lekko smaruje i wykładam pierwsza część ciasta na nie wykładam dżemem i rozwałkowany 2 kawałek ciasta i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce ok 30 minut należy pamiętać że każdy piekarnik piecze inaczej gorący placek posypuje cukrem pudrem i czekam aż przestygnie smacznego