Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne i proste do zrobienia zapraszam po przepis
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Miękką margarynę lub masło ucieram z cukrem dodaje po jednym jajku ucieram i pozostałe składniki zagniatam kruche ciasto które dziele na 2 równe części .
Blachę 26 cm wykładam papierem do pieczenia lekko smaruje i wykładam pierwsza część ciasta na nie wykładam dżemem i rozwałkowany 2 kawałek ciasta i piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach bez termo obiegu na środkowej półce ok 30 minut należy pamiętać że każdy piekarnik piecze inaczej gorący placek posypuje cukrem pudrem i czekam aż przestygnie smacznego