Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki jak chmurka, przepyszny deser eton mess czyli bałagan w najsłodszym wydaniu :) Szybki i prosty w przygotowaniu, idealny na przyjęcia, imprezy czy wiosenne i letnie spotkania w ogrodzie :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 195
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4274
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1161
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 195
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4274
Składniki
Truskawki pokroić w drobną kostkę. Maliny (mrożone) rozmrozić. Owoce przełożyć do miski, zasypać cukrem i lekko rozgnieść widelcem do puszczenia soku, tak, aby część owoców pozostała w kawałkach. Schłodzoną śmietanę ubić z ekstraktem na gęsty krem, ale nie na sztywno. Połowę śmietany wymieszać niedbale z połową rozgniecionych owoców.
Na dno szklanek wsypać pokruszone bezy. Dodać owoce ze śmietaną, rozgniecioną porcję owoców oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu.