Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki jak chmurka, przepyszny deser eton mess czyli bałagan w najsłodszym wydaniu :) Szybki i prosty w przygotowaniu, idealny na przyjęcia, imprezy czy wiosenne i letnie spotkania w ogrodzie :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 199
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 360
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 937
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 199
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 360
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 937
Składniki
Truskawki pokroić w drobną kostkę. Maliny (mrożone) rozmrozić. Owoce przełożyć do miski, zasypać cukrem i lekko rozgnieść widelcem do puszczenia soku, tak, aby część owoców pozostała w kawałkach. Schłodzoną śmietanę ubić z ekstraktem na gęsty krem, ale nie na sztywno. Połowę śmietany wymieszać niedbale z połową rozgniecionych owoców.
Na dno szklanek wsypać pokruszone bezy. Dodać owoce ze śmietaną, rozgniecioną porcję owoców oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu.