Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki jak chmurka, przepyszny deser eton mess czyli bałagan w najsłodszym wydaniu :) Szybki i prosty w przygotowaniu, idealny na przyjęcia, imprezy czy wiosenne i letnie spotkania w ogrodzie :)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165697
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5380
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47831
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165697
Składniki
Truskawki pokroić w drobną kostkę. Maliny (mrożone) rozmrozić. Owoce przełożyć do miski, zasypać cukrem i lekko rozgnieść widelcem do puszczenia soku, tak, aby część owoców pozostała w kawałkach. Schłodzoną śmietanę ubić z ekstraktem na gęsty krem, ale nie na sztywno. Połowę śmietany wymieszać niedbale z połową rozgniecionych owoców.
Na dno szklanek wsypać pokruszone bezy. Dodać owoce ze śmietaną, rozgniecioną porcję owoców oraz samą śmietanę. Warstwy układać aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu.