Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z książki “103 CIASTA SIOSTRY ANASTAZJI” . Pyszne kolorowe warstwowe ciasto, z dowolnymi owocami u mnie z wiśniami, kremem i polewą czekoladową. Według mnie ciasto to najlepiej smakuje, i prezentuje się właśnie z wiśniami.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 165
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1886
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14677
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19723
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 165
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1886
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14677
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19723
Składniki
Ciasto Masło, cukier, żółtka utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem i dalej ucierać dodając mleko. Ciasto podzielić na dwie części.Z białek ubić pianę. Do jednej części ciasta dodać 2/3 piany, a do drugiej części ciasta dodać kakao i resztę piany. Delikatnie wymieszać. Do foremki wylać ciasto jasne. Na jasne wylać delikatnie ciasto ciemne. Wiśnie układać na wierzchu lekko wciskając w ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez ok 40 minut.
Polewa Wszystkie składniki wymieszać i zagotować na małym ogniu.
Krem Ugotować budyń waniliowy/śmietankowy według przepisu z cukrem. Masło ucierać w cukrem i stopniowo dodawać budyń. Dodać olejek waniliowy. Masę wyłożyć na zimne ciasto i zalać polewą.