Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto fale Dunaju polecam i zapraszam po przepis .
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 37
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Jajka wbijam do miski dodaje szkl cukru i ubijam na puszystą masę następnie dodaję , olej,mleko, mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie mieszam i dzielę ciasto na 2 części do jednej dodaje kakao .
Czereśnie lub wiśnie daję na sitko by siekły z soku. Na blachę 26 cm wyłożoną papierem do pieczenia wykladam łyżką ciasto raz jasne raz ciemne ma być łaciate na nie wykladam czereśnie lub wiśnie i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 35 minut .Gorące ciasto po upieczeniu zostawiam do lekkiego ostygnięcia w formie w której sie piekło nie ściągam rantu tortownicy bo będziemy wykładać masę budyniowa na ciasto .
Masa budyniowa; 2 szkl mleka wlewam do garnka daje 2 łyżki cukru i margarynę i gotuje a w 3 szk mleka rozpuszczam proszek budyniowy mieszam by nie było grudek na gotujące sie mleko wlewam budynie rozpuszczone w szkl gotuje na wolnym ogniu cały czas mieszam do momentu aż budyń będzie gesty wyłączam grzanie ,Gorący budyń wylewam na przestudzone ciasto po wierzchu posypuje wiórkami ewentualnie kolorowa posypką i zostawiam by budyń ostygł i potem do lodówki do stężenia na kilka godzin lub na noc .Kolejnego dnia zdejmuje rant tortownicy obkrawam nożem w koło blaszki od środka by ciasto nie było przyklejone do blachy .Życzę udanych wypieków bo ciasto jest na prawdę pyszne po dokładne wykonanie zapraszam na film .