Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Do przesianej mąki dodajemy szczyptę soli, cukier, żółtka, spirytus i śmietanę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy ciasto (powinno mieć konsystencję ciasta na pierogi). Wyrobione ciasto zbijamy wałkiem kilka minut.
Napowietrzone ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy, kroimy na paski ok. 2x7 cm, na środku nacinamy i przewijamy. Faworki smażymy na głębokim tłuszczu aż będą złociste. Po wystygnięciu obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego! :)