Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10781
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3449
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2490
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10781
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3449
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2490
Składniki
Na połowę ciasta francuskiego wyłożyć masę makową. Złożyć ciasto na pół - tak że w środku jest masa. Wyciąć kształt choinki i ponacinać jak na zdjęciu.
Każdy paseczek trzeba powywijać.
Gotową choinkę posmarować roztrzepanym jajkiem i piec wg. wskazówek na opakowaniu z ciasta francuskiego