Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znalazłam ten przepis na innym portalu kulinarnym, a ponieważ moja rodzina kocha ciasta czekoladowe to po prostu musiałam je upiec.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31296
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14465
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31296
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14465
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Topimy gorzką czkoladę z masłem. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, a żółtka ucieramy na białą masę z cukrem. Powoli łączymy białka z żółtkami. Następnie dodajemy masę czekoladową i mąkę. Wszytskie składniki mieszamy łyżką.
Wylewamy masę do formy i pieczemy w 180 stopniach do "suchego patyka".