Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla "leniuszków". Bazą jest tu ciasto francuskie, które wspaniale komponuję się z truskawkami i limonką. Masa to serek mascarpone z syropem klonowym.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 333
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 356
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 424
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16513
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 115
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 333
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 356
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 424
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16513
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 115
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt 25 X 20 cm, z reszty wycinamy 1,5-2 cm paski i zakrywamy boki ciasta. Ja jeszcze na rogi wycięłam listki. Ciasto pieczemy w 25 minut w 180-190 C. Studzimy i kruszymy środek ciasta robiąc miejsce na nadzienie. Serek mieszamy i stopniowo dolewamy mleko , syrop klonowy i sok z limonki. Gotową masą wypełniamy środek ciasta. Truskawki kroimy w ćwiartki i pod lekki skosem układamy na masie serowej. Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.