Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla "leniuszków". Bazą jest tu ciasto francuskie, które wspaniale komponuję się z truskawkami i limonką. Masa to serek mascarpone z syropem klonowym.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 46
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 335
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30942
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9069
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 778
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 46
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 335
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30942
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9069
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 778
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt 25 X 20 cm, z reszty wycinamy 1,5-2 cm paski i zakrywamy boki ciasta. Ja jeszcze na rogi wycięłam listki. Ciasto pieczemy w 25 minut w 180-190 C. Studzimy i kruszymy środek ciasta robiąc miejsce na nadzienie. Serek mieszamy i stopniowo dolewamy mleko , syrop klonowy i sok z limonki. Gotową masą wypełniamy środek ciasta. Truskawki kroimy w ćwiartki i pod lekki skosem układamy na masie serowej. Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.