Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, szybkie, niedrogie, smaczne
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13330
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39591
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13330
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39591
Składniki
Ciasto francuskie tniemy na prostokąty bądź kwadraty. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor.
Śmietanę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubijamy na sztywno. Wstawiamy do lodówki.
Owoce myjemy, kroimy na małe cząstki.
Gdy ciasto wystygnie, delikatnie przekrawamy wzdłuż, nożem z ząbkami.
Na dolną ą część ciasta wykładamy śmietanę i owoce, przykrywamy wierzchnią częścią i posypujemy cukrem pudrem. Układając ciastka na talerzyku, można dać kleks ze śmietany i na nim ułożyć ciastko. Nie będzie "tańczyć" na talerzu.
Smacznego:)