Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, szybkie, niedrogie, smaczne
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88293
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 488
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88293
Składniki
Ciasto francuskie tniemy na prostokąty bądź kwadraty. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor.
Śmietanę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubijamy na sztywno. Wstawiamy do lodówki.
Owoce myjemy, kroimy na małe cząstki.
Gdy ciasto wystygnie, delikatnie przekrawamy wzdłuż, nożem z ząbkami.
Na dolną ą część ciasta wykładamy śmietanę i owoce, przykrywamy wierzchnią częścią i posypujemy cukrem pudrem. Układając ciastka na talerzyku, można dać kleks ze śmietany i na nim ułożyć ciastko. Nie będzie "tańczyć" na talerzu.
Smacznego:)