Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, szybkie co nieco do popołudniowej kawy :-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Składniki
Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka, pozostawić żeby lekko ostygł. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty (u mnie wyszło 8) na każdym ułożyć łyżkę budyniu i łyżeczkę czeko-śliwki* lub opcjonalnie kostkę czekolady. Skleić poduszki. Piec ok. 20 min. Smacznego :-) * przepis na czeko-śliwkę znajduje się na moim profilu